Over Ons

Altijd al willen weten wat Ninjutsu is en hoe je dat traint? Meld je dan aan voor een proefles!

Myogu Dojo staat onder leiding van Bas Martens, 8ste Dan Bujinkan ninjutsu en traint al 20 jaar Bujinkan onder Michel de Winter, Dai Shihan Bujinkan ninjutsu. Met het jaarlijks volgen van internationale training in Japan bij Hatsumi Masaaki is Myogu Dojo sterk georiënteerd op het overdragen van de tradities en stijl van het Bujinkan systeem.

De training omvat alle stijlen en onderdelen van het Bujinkan en worden vooral toegespitst op het ontwikkelen van fysieke en mentale balans, persoonlijke ontwikkeling in stijl- en techniek toepassingen en het ontdekken en confronteren van persoonlijke obstakels.

huisregels

Naast dat de Bujinkan haar richtlijnen heeft (zie hieronder) zijn er uiteraard een aantal huisregels die Myogu Dojo stelt aan haar studenten. Hierbij wordt gevraagd aan het volgende te voldoen:

  1. respecteer de Dojo en elkaar te allen tijde
  2. Ninjutsu dien je alleen te trainen in de Dojo of thuis 
  3. Ninjutsu train je nooit met anderen die geen Ninjutsu trainen
  4. opnames maken en verspreiden van de training wordt niet op prijs gesteld
  5. wees op tijd en omgekleed aanwezig wanneer de les begint
  6. draag de juiste kleur band die bij je graad hoort
  7. vanaf je eerste band (witte band) dien je een Gi te dragen
  8. laat de Dojo na de training schoon en netjes achter

Richtlijnen van de Bujikan

Myogu Dojo leeft en werkt volgens de richtlijnen van de Bujinkan dat is opgericht door Dr. Hatsumi Masaaki en bevat de volgende regels:

De Bujinkan zal open zijn alleen voor wie het eens is en zich houdt aan de richtlijnen van de Bujinkan Dojo.  Wie dit niet doet wordt niet toegelaten.

Alleen wie deze richtlijnen heeft gelezen en het er mee eens is wordt toegelaten  deel te nemen. Alleen degenen die geduld, zelfcontrole en toewijding in acht kunnen nemen worden toegestaan deel te nemen.

Een onderzoeksrapport door een arts wordt gevraagd. Individuen met geestesziekten, drugsverslaving of mentaal labiele mensen worden van training uitgesloten.  De noodzaak voor een rapport ligt bij mensen die een gevaar kunnen vormen voor anderen. Bijvoorbeeld mensen met besmettelijke ziekten of aandoeningen,  mensen met klinisch abnormale persoonlijkheden of fysiologie en mensen die zichzelf niet kunnen controleren.

Individuën met een strafblad zullen worden afgewezen. Probleemmakers, mensen die misdaden begaan en mensen die de Japanse wet overtreden zullen worden uitgesloten.

“Het geheime principe van taijutsu is te weten wat de grondslag van vrede is. Door studie beloopt men het pad van het onbeweegbare hart (fudoshin)”

Wie zich niet aan de richtlijnen van Bujinkan houden als beoefenaars of als leden van de organisatie, door het plegen van schandelijke of onterende daden zullen worden uitgesloten. Tot nu toe heeft de Bujinkan veel mensen in Japan ontvangen. Onder hen waren jammergenoeg mensen die gewelddadig en dronken waren, geesteszieken en probleemmakers die aan niemand anders dan zichzelf dachten en niet zagen dat hun acties gevolgen zouden hebben voor anderen. Door hun daden ondermijnden ze het traditioneel rechtvaardige hart van de Bujinkan. Vanaf het invoeren van deze regels worden deze mensen uitgesloten.

Wat betreft ongelukken tijdens trainingen (binnen en buiten de dojo), moet men geen schade aan de Bujinkan berokkenen. Dit is een erg belangrijk punt. Mensen die geen verantwoordelijkheid willen dragen voor ongelukken worden niet toegelaten. Nogmaals herhalend voor de duidelijkheid: de Bujinkan neemt geen verantwoordelijkheid voor het zich voordoen van ongelukken tijdens de training , ongeacht de locatie.

Iedereen moet een jaarlijkse lidmaatschapskaart hebben. Deze kaart behoudt niet alleen de eer van de Bujinkan, het geeft ook aan dat u een deel bent van een groter geheel – wiens leden tezamen komen met het hart van een krijger om zich te verbeteren door training en vriendschap. Het laat duidelijk de glorie van de krijgsdeugd zien en belichaamt loyaliteit en broederlijke liefde.

De traditie van de Bujinkan erkent de waarde van de natuur en de universaliteit van het menselijk leven, en is bewust van datgene wat natuurlijk tussen deze twee vloeit.